Cherokee Gardens ranch on Tour of Transformed Houses

Julie Blankenbaker and her husband Ralph ended up prepared to renovate their Cherokee Gardens ranch home as shortly as they acquired the residence.

“When we acquired this area, we knew we desired to (transform),” Julie informed the Courier Journal. “It was (owned by) a 90-something-yr-old woman — and it appeared like a 90-some thing-yr-aged woman’s dwelling.”

She and Ralph weren’t keen on the interior design or the structure of the home.

“When we purchased it, we realized we preferred to make it ours, and make it more practical and also available,” Julie mentioned, adding that attending The Tour of Remodeled Residences a couple many years back is how she and Ralph acquired encouraged to last but not least start the procedure. “We went on the tour for the reason that … if we are heading to remodel, we need to see what this is all about for the reason that we were being clueless. We went two yrs in a row, (and) by the second yr we might resolved (to go forward).”

An outdoor dining area at the Blankenbaker home. July 12, 2021

Open thought living

The Blankenbakers satisfied Stonehenge Design at the tour and enlisted their enable in making a revamped place — one particular of the major ambitions of the rework to build a kitchen area that would supply greater performance.

“I have a few young children, (and) six grandkids (who are living) in the place,” Julie mentioned. “And I have acquired (my) siblings and their family members, so we could have 20 people today below (at the moment).”

As is popular with most loved ones gatherings, each individual one human being would congregate in the kitchen — this meant Julie usually couldn’t get to the fridge with no obtaining to request 3 folks to shift.

Home of the 7 days:Spouse and children-helpful remodel: Strathmoor Village household will get a large update for this escalating loved ones

The kitchen in the Blankenbaker home. July 12, 2021

“It just wasn’t functional,” she claimed, adding that scaled-down, different groups of family members would have to spread out in pockets all through the residence. There was no circulation, and the setup discouraged conversation.  

Tommy McKechnie and the rest of the Stonehenge Building workforce taken off a load-bearing wall, opening the kitchen up to the rest of the principal level. They also created custom made cabinetry as well as an 8-foot island and set up new appliances. The current open floorplan will allow company to seamlessly stroll from the spouse and children space to the kitchen, into the eating space, and back again yet again.

Next Post

Searching to market your property

By Vernon Pillay Jul 28, 2021 Share this posting: ShareTweetShareShareShareElectronic mailShare Right now, there are a lot of property owners seeking to promote their homes as quick as doable – both to get out of a monetary squeeze or for the reason that they urgently want to relocate to yet […]